Değerli Mensuplarımız,

Sizlerle paylaşıldığı gibi 2023 yılı içerisinde 4.659.479 aracın ve 1.372.347 yayanın kampüse giriş yaptığı tespit edilmiştir. Bu sayı, Üniversitemiz iç kaynaklarının ve olanaklarının yersiz tüketimi, karbon salınımındaki artış, çevrede gürültü ve çöp kirliliği, ulaşım ve trafik güvenliği, kullanıcıların ve çalışanların sağlığı ve güvenliği, farklı adli ve idari vakaların oluşması ve benzeri konulara zemin oluşturmaktadır.

Bu nedenle; kampüs yaşamımızı sürdürülebilir kılmak, araç hareketliliğini daha makul seviyelere indirebilmek, öğrencilerimizin olanak ve kaynaklara erişimini artırmak ve mezunlarımızın Üniversitemize katkısını düzenlemek adına ODTÜPass kullanım kurallarına bazı güncellemeler getirilmiştir.

1 Mart 2024 (Cuma günü) tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ve aşağıda belirtilen güncellemeler çerçevesinde sistem kullanımına geçilecek olup, siz değerli mensuplarımızın da bu kurallar çerçevesinde sistem kullanımına özen göstermesi ve destek vermesi beklenmektedir.

• ODTÜPass üzerinden ziyaretçi ön kayıt açma işlemi; lojmanlarda kalmayan mensuplarımız için hafta içi 06:00-17:30 saatleri arasında yapılabilecek olup, bu saatler dışında ziyaretçi kaydı yapılamayacaktır. Belirtilen saatler içerisinde yapılan ziyaretçi kayıtlarının; yine belirtilen saatler içerisinde gerçekleşmesi gerekmekte olup, ziyaretçiler bu saatler içerisinde yerleşkeye alınacaktır. Bu saatler dışında ziyaretçi kabulü yapılmayacaktır. Lojmanlarda kalan (Lisansüstü konukevinde kalanlar dahil) mensuplarımız için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu kullanıcı grubumuz, ziyaretçileri için 7/24 ön kayıt açabileceklerdir.
  • Mezun Taşıt Pulu ve Mezun Kartı olmayan mezunlarımız için ayda 1 (bir) kez ziyaretçi olarak kampüse giriş hakkı verilecektir. Ayda bir defadan fazla giriş yapmak isteyen mezunlarımızın; araçla giriş yapabilmek için "Mezun Taşıt Pulu", yaya olarak giriş yapabilmek için "Mezun Kartı" almaları gerekmektedir. Mezun Taşıt Pulu ve Mezun Kartı olan kişiler, 06.00-22.00 saatleri arasında (hafta sonu dahil) herhangi bir kısıtlama olmadan giriş yapabileceklerdir.

Bölüm/Birim/Fakültelerde bulunan mensuplarımız, araştırma ve alan çalışmaları kapsamında gelecek olan ziyaretçileri için EBYS üzerinden taleplerini iletebileceklerdir. Ayrıca sınav gözetmenliği veya benzeri idari işler için de kalan mensuplarımız, kendilerini almaya gelebilecek yakınları için EBYS üzerinden talep iletebileceklerdir.

Ayrıntılı ODTÜPass kullanım kurallarına buradan erişebilirsiniz.

Saygılarımızla.

Son Güncelleme: